Ouderraad

De opbrengst van het afgelopen burgemeesterbal werd geschonken aan de ouderraden van de scholen uit Kampenhout. Zaterdag 2 maart werd de cheque aan elke ouderraad overhandigd. De ouderraad krijgt een mooie som van €1400,- waarmee o.a. speelplaatsmateriaal voor de kinderen zal worden aangekocht.

Wat doet de ouderraad?  

De ouderraad is een groep van enthousiaste boomhut-ouders die zich vrijwillig inzetten voor de school.

Allereerst organiseren we doorheen het schooljaar verschillende activiteiten zoals : 

  pasta-avond in november

                              restaurantdagen begin februari

                                                                  pizza-verkoop in april                           

                                                                                                                     een klusjesdag, frietjesdag   ..... 

waarvoor we kunnen rekenen op de hulp van het leerkrachtenteam en andere ouders. We ondersteunen de school en onze kinderen op financieel en logistiek gebied (extra hulp bij opendeurdag, schoolfeest, kerstmarkt,...). 

Met deze activiteiten werd de voorbije jaren gezorgd voor extra centjes voor de aankoop van digitale schoolborden, leesboeken, schilderwerken, sponsoring vervoer schoolreizen, herstellingen van speeltoestellen, aankoop nieuwe schoolfietsen,.... Momenteel gaan de opbrengsten naar het "ieder kind een chromebook"-project (meer hierover lees je onderaan bij "digitale info boodschappen"). In 2021-2022 wordt dit reeds gerealiseerd voor het 4de, 5de en 6de leerjaar mede dankzij een succesvolle pizza-verkoop.

Als ouderraad staan we ook dicht bij de school en worden we ook nauw betrokken bij de werking hiervan. Het is een platform om in overleg te gaan met elkaar. Goede communicatie staat hier centraal!

“Maar ik heb niet zoveel tijd...” Ben je verplicht om op elke vergadering aanwezig te zijn? Neen! Per activiteit worden er bijvoorbeeld ook werkgroepjes opgericht. Zo wordt het werk verdeeld. Als je zin hebt om ons te vervoegen, spreek ons gerust aan of mail ons op or@vgskdeboomhut.be. Ook zoeken we steeds helpende handen per activiteit; zelfs als is het maar voor enkele uurtjes. Vele handen maken licht werk!


Link: 

www.facebook.com/groups/deboomhutkampenhout/


Contact:

or@vgskdeboomhut.be